Het bestuur van de Stichting Herdenkingsbos De Vlinder

De Stichting Herdenkingsbos De Vlinder is een initiatief van Marianne en Adrie van der Linden die hun zoon verloren hebben. Door  familie uit Canada werd gevraagd om in Dordrecht een boom te willen plaatsen ter nagedachtenis aan hun zoon.

Marianne heeft toen Henk Tazelaar, Raadslid van de Verenigde Senioren Partij Dordrecht, benaderd en het voorstel besproken.

Henk Tazelaar heeft  diverse personen benaderd en bereid gevonden om een bestuur te vormen.

Op 10 mei 2006 werd een akte Stichting Herdenkingsbos De Vlinder notarieel opgemaakt .

Met de gemeente Dordrecht is met de toen in functie zijnde wethouder  overleg geweest om het bos  te realiseren. Helaas was het in  2006  niet mogelijk een  plaats te vinden voor het herdenkingsbos.

Door de besluitvorming in 2012 over het opnieuw inrichten van het natuur en recreatiegebied de Nieuwe Biesbosch en in overleg met Staatsbosbeheer in samenwerking met wethouder  H. Wagenmakers heeft de stichting groen licht gekregen voor het realiseren van een herdenkingsbos in het natuurgebied De  Elzen te Dordrecht in de Louisa en Canneman polder.

Het bestuur bestaat uit de volgende leden:

Astrid Beukers-Tazelaar

Marian van der Linden

Hens Burger
Veelgestelde vragen over het Herdenkingsbos de Vlinder

De meest gestelde vragen zijn :

1. Hoe herdenk ik iemand in het Vlinderbos?

U kunt de naam van uw dierbaren die zijn overleden laten graveren op een lessenaar tafel die voor in het herdenkingsbos komt  te staan.

De namen worden voor zover mogelijk voor de geplande boomplantdag aangebracht. Zie voorbeelden op deze site

2. Kan ik iemand gedenken die al langgeleden is gestorven?